Knowing Me Knowing You - Werk Stijlen

Collaboratief onderzoek naar werkstijlen

1 - 2 uren
Binnen en Buiten
Samenwerkend
12 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

De meesten zijn het erover eens dat om een effectief team te krijgen een mix van werkstijlen nodig is. Dit kan echter conflicten veroorzaken als individuele werknemers zich aanpassen aan een nieuwe teamdynamica.

Knowing Me Knowing You - Work Styles is een teambuildingsactiviteit die speciaal is ontworpen om deelnemers elkaar te laten begrijpen en ze te laten waarderen hoe, zowel degenen met vergelijkbare als die met verschillende werkstijlen als ze zelf hebben, belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de productiviteit van het team.

Dus hoe werkt het? Het begint met het vragen aan deelnemers om over hun eigen werkstijl na te denken en hun voorkeuren van een aantal opgegeven onderwerpen te noteren. Vervolgens leren ze hun leeftijdsgenoten proactief kennen door in de ruimte te netwerken en uit te zoeken of en hoe anderen met hun eigen stijl matchen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk matches te vinden, met als doel om de hele kamer van opwinding zoemt.

Nadat de groep nieuwe energie heeft gekregen, is het tijd om teams te vormen met vergelijkbare werkstijlen. De groepen worden eerst gevraagd om de kenmerken van hun favoriete werkstijlen te bespreken en te definiëren. Daarna voeren ze een teamactiviteit uit. Vervolgens vormen ze teams met zoveel mogelijk verschillende werkstijlen en voeren ze een andere maar vergelijkbare activiteit uit dan de vorige.

Dit is een uitstekende manier voor deelnemers om persoonlijk na te denken over de voordelen van verschil! Een groepsfacilitator leidt vervolgens een groepsdiscussie en onderzoekt waarom het productief is om een scala aan werkstijlen binnen een team te hebben, maar ook waarom dit misschien niet effectief is als er weinig waardering is voor de verschillende manieren waarop de ander werkt.

Leerresultaten

Knowing Me Knowing You – Work Styles geeft deelnemers de gelegenheid om de manier te verkennen waarop zij persoonlijk gewoonlijk zelf werken.

We weten uit onderzoek dat de meest effectieve teams worden gevormd door mensen met verschillende werkstijlen. Deze verschillen kunnen echter conflicten veroorzaken als ze niet op prijs worden gesteld.

Het doel van deze teambuildingsactiviteit is om aan te tonen dat een reeks werkstijlen, indien omarmd, zal leiden tot effectievere innovatie en ideeën.

Offerte Aanvraag