Reserveer nu

Team Building for Virtual Teams

Door globalisering neemt het werken op afstand snel toe. Zelfs voor Covid-19 werd al geschat dat werken op afstand met 43 % zou toenemen tot 2023 . De effectiviteit van teams kent dezelfde principes voor werken in één kantoor of voor werken op afstand. Teams op afstand kennen specifieke uitdagingen als het gaat om effectieve communicatie, motivatie, gedeelde cultuur en verbondenheid. Een effectief team wordt geleid door een leider die de basis regels uitzet, samen met de communicatie kanalen en die zorgt voor een positieve team spirit. Zelfs als je vanaf huis werkt.

Book a Demo

Plezier, samenwerken en verbinden

Het opzetten effectieve communicatie protocollen samen met het kiezen van de juiste tools is onmisbaar. Naast de dagelijkse communicatie over werk gerelateerde onderwerpen moeten teams ook op afstand manieren vinden om samen plezier te hebben, de gedeelde cultuur te ontwikkelen en zich verbonden te voelen. We hebben een reeks online teambuilding programma's die medewerkers op afstand samen brengt. Ons team begeleid de activiteiten op afstand via een video-conferencing programma zoals Zoom of Microsoft Teams. Zo hebben we een centrale uitleg en introductie waarna we de teams opdelen in 'virtuele outbreak-rooms'.

Ons succesvolle Go Team platform krijgt met Go Remote een nieuw gezicht. De custom quizvragen, foto en video opdrachten plus een hilarisch spelverloop verbindt de deelnemers in de afzonderlijke teams. Het vergroot de samenwerking en gevoel van verbondenheid. Het populaire Escape the Mob heeft nu een speciale digitale versie waarbij je door de maffia achtervolgd wordt. Met Go Explore kan je virtueel een museum bezoeken en met de Race Around the World maak je vanuit je bureaustoel in teams een reis langs verschillende iconische bestemmingen in diverse landen en steden. Deelnemers worden uitgedaagd met creatieve vragen en opdrachten terwijl ze hun kennis vergroten.

Creativieit voor motivatie en betrokkenheid

Verken de creativiteit van jouw team door deelnemers even uit hun dagelijkse omgeving te halen. Ook voor teams op afstand of als iedereen vanuit huis werkt zijn er geweldige programma's zoals samen een film maken. We gebruiken onze jarenlange ervaring met offline teambuilding programma's om de ideale setting te maken voor een online programma. Onze begeleiders zijn online en nemen de teams stap voor stap mee in deze nieuwe uitdaging. Het resultaat wordt uiteraard na afloop met iedereen gedeeld.

Blijf gezond en zorg voor welzijn

Gezonde medewerkers zijn gelukkiger en productiever. Een bekende klacht is dat medewerkers meer uren maken, minder pauzes nemen en dat de afstand tussen werken en leven (work-life balance) kleiner wordt. Een belangrijk programma's voor welzijn is een online begeleide meditatie sessie die je vanaf ieder apparaat kunt ervaren. Geef je team hiermee de tools om beter bestand te zijn tegen de dagelijkse ups en downs door deze rustgevende meditatieve activiteit.

Leer ook online specifieke vaardigheden

Virtueel leren met je team krijgt een boost via een selectie van business games. Tijdens Peak Performance neem je deel aan een expeditie naar de Everest. Je leert hier wat er nodig is voor een agile, high performing team. Om de strategische planning en teamwerk te verbeteren hebben we een virtuele versie van Heroes of Troy ontwikkeld. En voor een explosieve manier om iteratief te leren en om communicatie barrières te slechten is The Infinite Loop nu beschikbaar in een online versie.

Daarnaast is er nog een range van snelle Icebreakers and Energisers beschikbaar die we aan een online meeting kunnen toevoegen. De ontwikkelingen gaan snel. Grote kans dat op het moment dat je dit leest de hand wordt gelegd aan een nieuwe activiteit gericht op de laatste ontwikkelingen die werken op afstand met zich meebrengt. Neem contact op om te brainstormen of zomaar om wat ideeën uit te wisselen.

Op zoek naar iets anders? Bekijk de Team building Event Search

Kom je er niet uit? We maken graag een op maat oplossing voor jullie gewenst resultaat.

Contact